Kerhon toiminta ajatus

Jawa-kerhon tarkoitus on vaalia lähinnä vanhojen Jawa / CZ pyörien perinnettä auttamalla ja yhteen liittämällä kerhon kautta samanhenkisiä harrastajia, jotta mahdollisimman usea em. pyörä näkisi taas joko kunnostettuna, tai muuten säilytettynä päivänvalon. Jawahan on Suomen ajoneuvokulttuuria parhaasta päästä.

Kerholaisten hallussa on arviolta noin 1200 pyörää, joista Museoajoneuvoja noin parisataa ja joka vuosi tuntuu tulevan kiitettävästi lisää. Kerhon pyöräkanta koostuu pääasiassa 50- ja 60-luvun Jawoista, mutta uudempiakin on melko paljon ja nyt maahantuonnin ansiosta 2000-luvun Jawojakin kerholaisilta löytyy.

Suomeen on aikanaan tuotu lähes kaikkia Jawa-malleja ja se näkyy myös hyvin kerhossa. On 50cc aina 500cc:n saakka. Kokoontumisajoissa näkee erittäin hyvin entisöityjä pyöriä, joten kerhon toimintaperiaatteet on ymmärretty oikein. Kerhossa on myös muutama 40-luvun Jawa Perak (isopyöräinen), sekä muutama jopa 30-luvulta, mm. 1938 Jawa 350cc OHV nelitahtinen, sekä vuoden 1938 CZ Sport 2-tahtipeli. 

Ulkomaisia yhteyksiäkin kerholla on lähinnä kerholehtien vaihtamisen tasolla mm. Ruotsin, Norjan, Englannin, Espanjan, USAn, Eestin ja Tšekkien kanssa. norjalaiset ja eestiläiset ovat vierailleetkin tapahtumissamme, kuten myös ruotsalaiset.

Uusien jäsenien tulee ilmoittaa  joko puhelimella tai sähköpostilla nimensä ja osoitteensa jäsenkirjurille tai Veikko Koskelle 0400-743296 ja halunsa liittyä, jonka jälkeen he saavat pankkisiirron ja liittymiskaavakkeen postissa. Maksumaksamalla ja liittymiskaavake palautettuna täytettynä jäsenyys alkaa.

Jäsenmaksu vuosittain on 25€ ja liittyessä tulee maksaa liittymismaksu 10€.  Muistakaa käyttää maksaessanne viitenumeroa.

Jäsenmaksuun sisältyy Jawasakki lehti.

Jäseneksi lomake
Ei ole riemulla rajaa kun Jawalla ajaa :)

(Moottoripyörän kuntomerkinnät: A=Alkuperäinen. T=Työn     alla. E=Entisöity. M=Museoajoneuvo. O=Osina. R=Rekisterissä. Esimerkiksi EMR tai TO Ps. Jos sinulla on useampi kuin yksi moottoripyörä niin lähetä vastaavat tietot kuin tällä listalla Pirjolle sähköpostilla    Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)